AMV & CMV

AMV & CMV

AMV och CMV har länge varit populärt bland konventare! På Confusion håller vi traditionen vid liv med tävlingar i båda två.

AMV står för Anime Music Video, där tävlande klipper ihop olika klipp från anime och synkar dessa till musik. Inget krav ställs att alla klipp måste vara från samma anime.

CMV står för Cosplay Music Video och innebär att tävlande skapar en musikvideo iklädda cosplays. Bedömning sker på redigering, idé och utförande, inte på cosplayens kvalitét.

COSPLAY MUSIC VIDEO

 I cosplay music video, eller CMV för kort, är en tävling där filmning, redigering och agerande bedöms! 

Cosplays i videon behöver inte vara gjord av den tävlande, köpt eller lånad går bra, så länge karaktärerna är igenkännbara från källmaterialet är allt tillåtet. Du kan vara hur kreativ du vill i ditt skapande! 

ANIME MUSIC VIDEO

I anime music video, eller AMV för kort, är en tävling där klippning, redigering och skapande bedöms! 

Ditt bidrag kan inte innehålla undertexter, eftertexter, tv-logor eller dylikt. T.ex texten som spelas under ett anime intro kan inte vara med i din AMV. 

GEMENSAMT FÖR AMV OCH CMV

Tävlingen för både AMV och CMV är på fredagen den 6:e oktober och kommer att gå till på samma sätt. När det är dags för tävlingen kommer ditt(eller gruppens) namn och bidragets namn att läses upp, vi visar upp bidraget med projektor på stora scenen. Bidraget kan vara publicerat innan tävlingen och behöver inte vara nytt för att få vara med i tävlingen!

Om det är det för få bidrag som kommer in för att kunna hålla i en tävling så kommer vi att endast ha en visning av bidragen istället för en tävling. 

Som tävlande måste du hålla de utsatta tiderna som kommuniceras till dig. Du måste skicka in ditt bidrag senast 22:a September, och komma på en obligatorisk samling på konventet innan tävlingen, så att vi vet att du är på plats. 

Om ni är en grupp som tävlar räcker det med att en av er kommer på konventet. Missar du en tid, och du som tävlande inte kontaktar oss vid förhinder, kommer vi anta att du har ångrat dig och du kommer strykas från tävlingen. Kontaktuppgifter till ansvarig arrangör kommer att skickas ut till alla tävlande.

Som tävlande är det ett krav att ni uppträder sportsligt mot varandra, både på konventet och under tävlingen. Det gäller gentemot andra tävlande, domare, scen-teamet och övriga besökare. ConFusion har absolut nolltolerans mot allt diskriminerande, hatiskt, homofobiskt, rasistiskt eller annat kränkande beteende.

Du anmäler dig genom följande formulär:

Regler

  • Du kan ha max 1 tävlande bidrag åt gången. Har du jobbat på flera bidrag kan du bara representera 1 på tävlingen. 
  • Bidraget ska vara minimum 1 minut och 30 sekunder och inte längre än 4 minuter.
  • Bidraget måste vara en musikvideo, inte en kort film, trailer eller dylikt.
  • Bidraget kan inte vara för en 18+ publik då bidragen kommer att visas på stora scenen och vi har ingen åldergräns för konventet. Teman som våld och blod är tillåtna men tänk på hur du använder dem så att det kan visas för en större publik. Om vi bedömer att den är opassande kan vi tyvärr inte acceptera bidraget i tävlingen. 

 

Specifikationer för bidraget

  • Videoupplösning 1080p eller 4k
  • Max file size är 1gb
  • Video codec: x264, Xvid, vidx
  • Audio codec: mp3, flac, wav
  • Audio: minimum är 44,100hz, 128kbps. Men vi rekommenderar: 48,000hz, 320 kbps.
  • Format: mp4, mkv, wmv, mov