TÄVLA

Om Tävlingen

Cosplay-SM: Kvaltävling Göteborg är en cosplaytävling med framträdande och förbedömning. Alla tävlande deltagare framför ett framträdande på scen i sin egengjorda dräkt. Innan showen träffar deltagarna våra domare, där man får en chans att presentera sin dräkt och förklara hur den är gjord.

Bedömning i tävlingen görs på både hantverk och framträdande, och båda delar är värda lika mycket.

Det finns inga kriterier på erfarenhet för denna tävling, så alla som vill kan ansöka om att delta. Tävlingen passar dig med mål om att tävla på nationell nivå, då vinnaren går vidare att tävla i Cosplay-SM 2024. Mer utförliga regler kring tävlingen finns under sidan Regler.

Allmän info och villkor

Cosplay-SM: Kvaltävling Göteborg är en cosplaytävling som anordnas utav ConFusion i samarbete med Cosplay-SM och NärCon. Som deltagare är du med och tävlar om en plats i Cosplay-SM, februari 2024.

Tävlingen hålls den 2 september på House of Possibilitas i Backa, Göteborg. Deltagare ansvarar själva för transport till och från evenemanget.

Din tävlingsanmälan ska vara oss tillhanda senast den 2 augusti. Du får bekräftelse om huruvida du har fått en plats i tävlingen senast 5 augusti. Totalt 10 platser finns i tävlingen, och urvalet görs av arrangör tillsammans med tävlingens domare.

Om en deltagare inte kan närvara vid tävlingstillfället, måste arrangör meddelas senast en (1) vecka i förväg.

Mer information och detaljer kring förhållningstider och tekniska specifikationer skickas till deltagare i god tid före tävlingen.

House of Possibilitas

House of Possibilitas ligger i stadsdelen Backa, Göteborg. Lokalen, som brukade vara Backa Folkets hus, har en inomhusscen och flera andra utrymmen för aktiviteter.

Adress: Granåsgatan 2

Närmsta hållplats: Balladgatan

Bilparkering: Poesigatan (5 minuters gångavstånd)

Läs mer om House of Possibilitas på deras hemsida.

kontakt

Frågor kring SM-kval Göteborg? Kontakta arrangör på event@confusion.nu