Allmän info

ALLT DU BEHÖVER VETA OM CONFUSION

Vad är ett konvent?

Ett konvent är en samlingsplats öppen för alla. Här samlas människor för att fira och dela med sig utav sina intressen med andra. Oavsett om Du är intresserad av en anime, en manga, ett spel eller en TV-serie finns det möjlighet att träffa nya vänner.

Vanligt för konvent är att besökare klär ut sig till karaktärer de gillar, så kallad cosplay(costume + play). Cosplay har funnits med länge inom konvetsvärlden, och det finns flera tävlingar för denna hobby.

Vår vision för konventet ConFusion är att skapa en plats där nördar får känna sig inkluderade och där gemenskap står i centrum.

Vad är ConFusion?

ConFusion är ett Göteborgsbaserat konvent för dig som älskar japansk populärkultur, spel och cosplay. Det grundades 2011 och har varit ett återkommande och omtyckt konvent sedan dess. Vårt mål är att skapa ett mysigt konvent och en samlingsplats för Japan- och spelentusiaster i alla åldrar.

Utöver konvent så håller ConFusion veckoverksamhet i form av Hikari-kai, där barn och unga är välkomna att delta.

ConFusion är en ideell och icke-vinstdrivande förening anknutna till Sverok, vars medlemmar bedriver verksamheten på sin fritid.

Läs mer om Föreningen ConFusion här.

Världskulturmuseet

ConFusion äger rum i Världskulturmuseets lokaler. Vi håller till på tre utav konventets 6 våningar, medans museets ordinarie verksamhet pågår i huset.

Delar av konventet, såsom Main Stage, är öppet för allmänheten. För att komma in i exempelvis karaoken eller på föreläsningar krävs ett giltigt Konventspass.

Som besökare på ConFusion förväntas du hålla dig till de ytor som konventet har reserverat för att inte störa museets ordinarie verksamhet.

Sedan den 1 januari 2023 är det inte längre fri entré till museet. För att kunna besöka museet och dess utställningar krävs Årskort eller Dagsbiljett.

Du hittar Världskulturmuseets hemsida här.

Resa till ConFusion

ConFusion och Världskulturmuseet ligger på Södra Vägen 54. Närmsta stora hållplats är Korsvägen. Dit går flera bussar och spårvagnar, och därifrån är det en knapp 5 minuters promenad förbi Liseberg och Universeum.

Parkeringsplats finns på museets södra sida, parkeringshus finns vid södra entrén till Liseberg och på Åvägen 34 i P-huset Focus. Samt på Valhallagatan vid Scandinavium och Valhallabadet. Parkeringsplatser for personer med funktionsnedsattning finns på framsidan och baksidan av huset.

Mer detaljerad information kring hur du hittar till sovsalar kommer.

äta & dricka

Precis som i verkliga livet är det viktigt att äta och dricka på konventet för att orka med allt. Vi jobbar tillsammans med Restaurang Tabla för att kunna erbjuda våra besökare god mat varje dag, med kost- och allergivänliga alternativ.

Vi kommer även att erbjuda enklare fika och godis, men kom ihåg att äta riktig mat också. Planera in i förväg när du ska äta, och glöm inte ta med dig vattenflaska.

Sova & duscha

Vi jobbar just nu på att erbjuda besökare sovsal inom gångavstånd från konventet. Mer information inom kort.

För allas trevnad uppmanar vi våra besökare att använda tillgängliga duschar när det är möjligt. Ingen gillar ett konvent som luktar tonårsrum blandat med gammal gympasal.

Garderob

På entréplan finns det skåp med kodlås där besökare kan förvara väskor, jackor och andra värdesaker. Det finns även plats att hänga av sig jackor intill.

ConFusion har ingen bemannad garderob för besökare. Upphittade ägodelar finns vid informationen.

Trygghet på konvent

Vårt trygghetsteam arbetar under konventet med säkerhet, sjukvård och trygghet. De finns där för att besökare och funktionärer ska ha någon att vända sig om de far illa, mår dåligt, eller på annat sätt behöver hjälp.

Mer information om hur du kommer i kontakt med trygghetsteamet och deras roll på ConFusion kommer snart.

Våra samarbetspartners